A NAT visszavonását követelik a debreceni professzorok

A NAT visszavonását követelik a debreceni professzorok

„21+ debreceni professzor” nevű csoport is támogatja azt az elméletet, amellyel a Nemzeti Alaptanterv közelmúltban megjelent módosításának visszavonását követelik.

A nyílt levelet olyan fontos személyek írták alá, mint Bazsa György fiziko-kémikus, a Debreceni Egyetem korábbi rektora, Antus Sándor Széchenyi-díjas vegyészmérnök, Orosz István történész vagy Fábián István kémikus.

A professzorok az alábbi véleményt fogalmazták meg. 

Önmagában az átdolgozás mikéntje, a széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés hiánya, a már korábban meglévő szakmai (többek között akadémiai) vélemények, kritikák és javaslatok semmibevétele felveti annak kérdését, hogy alkalmas lehet-e a következő nemzedékek ismeretkörének és szemléletének formálására.

A Debreceni Egyetem magyar irodalom szakos oktatóinak szakmai kiválóságai is aláírták a tiltakozásokat. Az egyetem a NAT elleni tiltakozásokat aláró oktatók véleményétől korábban teljes mértékben elhatárolódott. Közleményükben arról szóltak, ez az aláírók magánvéleménye, nem az egyetem hivatalos álláspontja. 

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.14

Népszerű a vállalkozásokat segítő platform Debrecenben

Népszerű a vállalkozásokat segítő platform Debrecenben: két hét alatt 172 cég kereste meg e-mailen és telefonon a helyi vállalkozások folyamatos tájékoztatásával és támogatásával megbízott EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központot - közölte az EDC szerdán az MTI-vel.

  • 2020.05.07

Ellenőrzés volt a debreceni Szávay Gyula utcai idősek házában

A járási hivatal ellenőre Nagy Lajosné intézményvezető jelenlétében ellenőrzést tartott a debreceni Szávay Gyula utcai idősek házában.

  • 2020.05.06

Szijjártó: a BMW vezetői elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett

A BMW vezetői elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett, erről biztosították a vállalat vezetői Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a szerdai egyeztetésükön. Ezt a miniszter közölte Facebook-oldalán szerdán.